Zamýšlení nad Božím slovem a další úvahy

Bojovat se strachem

12. 1. 2014 22:09
Rubrika: Nezařazené | Štítky: strach , duvera , pokoj

Když člověk cítí strach a úzkosti, přichází asi nejlepší doba, kdy se může učit opravdově důvěřovat Bohu. Ať už se ocitneme v jakékoli situaci, On slibuje, že bude s námi a nikdy nás neopustí. On je ta jediná jistota, na kterou se můžeme plně spolehnout.    

"Všechnu naději jsem složil v Hospodina. On se ke mně sklonil, slyšel mě, když o pomoc jsem volal. Vytáhl mě z jámy zmaru, z tůně bahna, postavil mé nohy na skálu, dopřál mi bezpečně kráčet a do úst mi vložil novou píseň, chvalozpěv našemu Bohu." (Žalm 40/1-4)

Jedna věc, která hodně pomáhá, když se člověk cítí ve stresu a má strach, je vděčnost. Nesoustředit se na svůj problém, ale děkovat Bohu. Vždy se najde něco, za co děkovat. A i když člověk třeba vděčnost zezačátku vůbec necítí, najednou zjistí, že je tolik věcí, za které může děkovat. Vždyť to byl Bůh, kdo nás stvořil a daroval nám život. A také nám dal ten největší dar - spasení. Být vděčný i uprostřed soužení a neoustředit se na svůj problém - to je jeden z léků, který mi pomáhá.    

"Pokoj vám zanechávám, svůj pokoj vám dávám; ne jako dává svět, já vám dávám. Ať se vaše srdce nechvěje a neděsí!" (Jan 17/27)

 

                                                                                                             

Zobrazeno 604×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Nuvio